JURAȚI

Secțiunea 1: MUZICĂ INSTRUMENTALĂ
Subsecțiune: Vioară
Comisia 3 – Vioară: profesioniști / amatori
Dr. SARA STROICI

Violonista Sara Stroici și-a perfecționat studiile sub îndrumarea regretatului Prof. Univ. Dr. Anton Diaconu, în cadrul Universității Naționale de Artă ”George Enescu” din Iași, iar în anul 2012, prin intermediul unei burse de studii, a fost studenta violonistului Georg Eggner la Joseph Haydn Konservatorium, Eisenstadt, Austria.

Ultimii ani de studii universitare și ciclul studiilor de masterat absolviți sub îndrumarea doamnei Prof. Univ. Dr. Elena Ovănescu-Pîrvu au relevat o predilecție în abordarea repertoriului violonistic și cameral din prima jumătate a secolului al XX-lea. Acest fapt a constituit un imbold de cercetare a temei ”Vioara în creații ale compozitorilor Eugène Ysaÿe, George Enescu, Serghei Prokofiev” în cadrul studiilor de doctorat la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea domnului prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu.

Vă invităm să audiați câteva piese interpretate de violonistă Sara Stroici, dar să descoperiți și câte ceva din viața ei, urmărind această emisiune: ”Puterea muzicii”.

CDA Asist. Univ. Dr. BOGDAN ONOFREI

Cadru didactic la Colegiul National de Arta „Octav Băncilă” din Iași și CDA Asist. Univ. Dr. la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din același oraș. A colaborat cu instituții culturale de prestigiu din zona Moldovei, iar în prezent activitatea artistică se desfășoară pe mai multe planuri, atât solo, cât și în diferite formule camerale. 

Vă invităm să audiați o piesă numai bună de a ne pune pe gânduri, interpretată alături de Artium String Quartet: Only you, dar și una care să ne dea energie: I’ve got rhythm

Prof. CIPRIAN RÂVNIC 

S-a născut pe 20.01.1987 în Târgoviște, jud Dâmbovița.

Studiază vioara de la 5 ani; este absolvent al Liceului de Arte și al Universității Valahia din Târgoviște.

A fondat orchestra simfonice de tineret ANDANTE.

Este profesor de vioară la Liceul de Arte Bălașa Doamna, din Târgoviște.

Membru al coralei Appassionato cu care a obținut premii la nivel național si internațional.

”Am ales vioara deoarece acest talent a fost cerut de la Dumnezeu de către părinții mei încă de când am fost mic (de aici și numele Ciprian). Prin muzică, îmi doresc să insuflu copiilor pasiunea către frumos și dorința de autodepășire.”

ANAMARIA TRIFANOV RUSU

Artist instrumentist 

Violonistă, este absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, la clasa doamnei Prof. Vniv. Dr. Elena Ovănescu-Pîrvu.

În anul 2021, obține a doua diplomă de master cu punctaj maxim în specializarea muzică de cameră, clasa prof. Pierpaolo Maurizzi la Conservatorul „Arrigo Boito” din Parma, Italia.

Colaborează frecvent în cadrul Orchestrei Arena din Verona, a Orchestrei „Arturo Toscanini” din Parma, Orchestra de cameră „I Musici di Parma”, Camerata Ducale, Orchestra Filarmonica Italiana.

Se pregătește inclusiv prin participarea activă la cursuri de măiestrie susținute de artiști de renume precum Mihaela Costea – solista, concertmaestru; Ivan Rabaglia – Trio di Parma, Danusha Waskiewicz, David Schultheiss – Bayerischen Staatsorchester, Boris Garlitsky, Mihaela Martin.

În 2018 înființează  împreună cu chitarista Irem Gümüşgöz – Balkan Duo , duet cameral cu care participă la nenumărate 

masterclassuri, concursuri de muzică de cameră și concerte în cadrul unor importante evenimente culturale, precum Paganini Guitar Festival.

Cel mai recent a interpretat Concertul pentru vioară și orchestră op. 61 de Ludwig van Beethoven în cadrul Concertului de Paști alături de Orchestra Universității din Parma.