JURAȚI

Secțiunea 5: CREAȚII LITERARE

Comisia 11

Prof. Dr. DANIELA ZAHARIA

Este profesor doctor în științe filologice și coordonator pentru proiecte și programe educative școlare la Liceul Teologic Adventist Ștefan Demetrescu – București. Autoare a nouă cărți (dintre care trei de creații artistice, șase de critică și istorie literară), coordonatoare a cinci volume colective și a altor două cărți de poezie a elevilor îndrumați, Daniela percepe menirea sa profesională ca o dirijare metodică a tinerelor talente în lumea înaltă a artei literelor.

         În ultimii șase ani de activitate la catedra liceului menționat, a mijlocit participarea elevilor la concursuri naționale sau județene, activitate finalizată cu peste douăzeci de premii onorabile, obținute de către aceștia. Face parte din comisiile profesorilor coordonatori pentru multiple proiecte liceale, care încurajează și dezvoltă aptitudinile artistice ale adolescenților.

         Consideră că trăirea vieții prin și pentru arte este o cale a descoperirii și a dezvoltării frumosului uman, un vector spre Absolutul divin.

DIANA MOLDOVEANU – jurnalist

 
Timp de 15 ani, Diana Moldoveanu și-a exersat condeiul ca jurnalist – reporter, redactor, editor, coordonator -, acoperind subiecte variate, din domenii precum administrație locală, lifestyle, sănătate, reportaje numeroase și corespondențe din străinătate. Cea mai mare parte a carierei de jurnalist a petrecut-o în redacția ziarului Adevărul. După ce a părăsit zona media, pentru o carieră în comunicare, a continuat să scrie ocazional pentru diferite publicații și a fondat o revistă online de design și lifestyle – OrDeLi.ro. 
 
De 10 ani activează în domeniul relațiilor publice și al comunicării, lucrând cu branduri românești, antreprenori locali cu povești aparte, dar nu numai. În ultimii doi ani a intrat în echipa Didactica Publishing House, iar în prezent coordonează strategia de comunicare a editurii. Motivul pentru care s-a alăturat echipei DPH este pasiunea pentru lectură și cărți – și-a făcut primul permis de cititor la bibliotecă la 6 ani -, iar unul dintre proiectele preferate pe care le coordonează din poziția sa este Colțul de lectură DPH, un proiect amplu de dotare a școlilor, bibliotecilor și centrelor educaționale cu colțuri de lectură complete (mobilier și fond de carte). Până în prezent au fost selectate anul acesta 15 școli și centre unde s-au amenajat astfel de spații de lectură, care se alătură celor 20 de proiecte finalizate în 2022.