JURAȚI

Secțiunea 1 – MUZICĂ INSTRUMENTALĂ
Subsecțiune: Pian
Comisia 1 – Pian profesioniști
Conf. Univ. Dr. MANUELA GIOSA

Este pianist, profesor de muzică de cameră la Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

A studiat pianul la Liceul de muzică ”George Enescu” (București) și la Universitatea de Muzică (București). Palmaresul este unul impresionant, cu numeroase premii internaționale în Italia și Belgia.

A fost îndrumată de profesori cu renume din Spania și Franța.

Concerte și recitaluri au fost susținute atât în țară, cât și în țări precum: Italia, Franța, Belgia, Germania, Austria.

A realizat înregistrări solo și muzică de cameră atât la Televiziunea Română, cât și la Radio România.
Puteți audia o piesă interpretată de doamna Conf. Univ. Dr. Manuela Giosa cu ocazia Conferinței ”Comuniune prin muzică”, marca Sonosofia: Johannes Brahms, Sonata pentru clarinet și pian în Mi bemol major, opus 120 nr. 2.
Dr. ANDREEA DOBIA

Artist instrumentist, dr. Andreea Dobia a studiat pian principal la Liceul de Muzică ”George Enescu” din București, la clasa doamnei profesor Ileana Busuioc. În timpul studiilor universitare a activat în concerte și recitaluri pe plan național și internațional, în colaborare cu artiști vocal și instrumentiști. Repertoriul abordat este variat, din baroc în contemporaneitate.

Afinitatea pentru pianistica în acompaniament a fost dezvoltată în cadrul studiilor doctorale la Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea domnului prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, cu tema ”Abordarea stilistică a acompaniamentului în creațiile vocale ale lui Mihail Jora”.

Din 2016 este pianist acompaniator în cadrul Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București.

Are o bogată activitate artistică în ipostaze camerale și, din 2020, împreună cu violonista Sara Stroici este coordonator al proiectelor „Sonosofia”, organizator al conferințelor – recital „Comuniune prin muzică”.

O piesă superbă și o interpretare plină de sensibilitate puteți audia este Bring Him Home pe care o puteți audia aici

Dr. GEANINA SĂLĂGEAN

Geanina Adina Sălăgean a început studiul muzicii la vârsta de 7 ani la Colegiul Național de Arte “Regina Maria” din Constanța. A studiat la Universitatea Națională de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală iar în anul 2021 și-a susținut teza de doctorat sub îndrumarea Prof. univ. dr. Șerban Dimitrie Soreanu. Între anii 2019 – 2021 a studiat la Universitatea Transilvania din Brașov în cadrul programului de master “Stil și Performanță în Interpretare Vocală și Instrumentală” sub îndrumarea profesorului Dr. Steffen Markus Schlandt. De asemenea, este absolventă a programelor de licență și master din cadrul Universității de Arte “George Enescu” din Iași, unde a obținut dublă specializare. A susținut recitaluri în Festivaluri Naționale și Internaționale, în Stagiuni de concerte din Brașov, Sibiu, Mediaș și București, și a obținut mai multe premii la concursuri Internaționale. De asemenea, în ultimii ani a susținut mai multe concerte în țară sau în străinătate și a participat la mai multe cursuri de măiestrie. 

În ultimii 20 de ani a lucrat ca profesor de pian principal la Liceul de Arte “Victor Brauner” din Piatra Neamț și Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti” din București. Elevii ei au susținut recitaluri în țară și în străinătate, și au obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale dintre care amintim, Concursul Internațional de interpretare pianistică “Carl Filtsch”, Concursul Internațional de interpretare “Pro Piano România”,  Concursul Internațional Merci Maestro – Bruxelles, VIII Rome International Music Competition, International Moscow Music Competition, Concursul Internațional de interpretare “Lira de aur”, Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală. Activitatea ei a fost îmbogățită de participări cu elevii în emisiuni TV la TVR Internațional, Speranța TV și A7TV. În prezent lucrează ca profesor de pian la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti” din București.

Concertul extraordinar susținut la Biserica Neagră din Brașov, din luna septembrie, îl puteți audia aici, concert pe care doamna Profesor Dr. Geanina Sălăgean îl susține la orga cu tuburi. 

 

 
Comisia 2 – Pian amatori
Prof. HAJNAL KOVACS

Este profesor de pian la Școala Gimnazială de Muzică “A. Bena” Cluj-Napoca, actualmente responsabilă cu secția Gherla.

A absolvit Academia Naționala de Muzica “Gh. Dima” din Cluj-Napoca in anul 1997, specializarea pedagogie muzicală și profesor de pian.

În anul 2007, a obținut diploma de Master in Arta muzicală. A participat ca membru în comisii de admitere, de examene semestriale și anuale, în jurii la diferite festivaluri și concursuri. A participat cu elevii la concursuri zonale, naționale, internaționale, obținând rezultate deosebite.

A organizat festivaluri instrumentale pentru copii, festivaluri corale din cadrul Bisericii Adventiste și a înființat corul de tineret Agnus Dei în anul 2004, participând la diferite evenimente culturale, religioase atât în țară, cât și în străinătate.

Prof. VERONICA ADINA SUFLEȚEL

A început studiul muzicii de la o vârstă fragedă, începând să cânte în cadrul Cercului Militar în grupul “Andantino”. Primele apariţii în faţa publicului sunt sunt pe plan local, pe scena Ateneului Popular „Mr.Ghe.Pastia” la concursul cu notorietate „Florile Dragostei”, urmând şi altele de muzică uşoară din ţară.

Pe parcursul anilor lucrează cu profesori care o încurajează în a studia muzica în cadrul Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focşani. Studiază pianul cu doamna Doina Collavini, istoria muzicii cu doamna Ecaterina Turcu, teoria cu doamna Cicinia Bădin, iar orele de ansamblu coral sub bagheta doamnei Carmen Herghelegiu. Fiind elevă a liceului participă la spectacole, olimpiade şi concursuri de muzică uşoară aducând premii importante instituţiei. Nu se opreşte doar la un singur gen muzical interpretat, ci cochtează cu toate genurile muzicale, 

urmând o perioadă în care frecventează cursurile de muzică populară, din cadrul ansamblului “Ţara Vrancei” sub coordonarea doamnei Maria Murgoci, cursuri de canto clasic în cadrul liceului, iar cursurile de muzică uşoară sub îndrumarea compozitorului şi dirijorului Viorel Gavrilă. Cum visul era de a deveni profesor de muzică, dar și de a lucra cu copiii, părăseşte scena şi urmează cursurile de licență în Pedagogie muzicală și masterat în Educaţie Muzicală Contemporană la Universitatea Națională de Muzică din București, perioadă ce îi definește cariera pe care și-a dorit-o. Lucrările fiecărui ciclu universitar le scrie sub coordonarea Conf. Univ. Dr. Dragoş Călin, iar orele de pian sunt desfăşurate sub atenta privire a dnei profesor Conf. Univ. Dr. Carmen Manea.

S-a putut bucura de îndrumarea unor profesori cu rezultate excelente în domeniul muzical din cadrul Conservatorului de Muzică din Bucureşti, fapt ce îi întăreşte dorinţa de a ajunge la catedră. Profesor din 2012 când încă era studentă, cariera didactică și-o desfășoară, în prezent, la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focşani. Din 2017 până în 2021 predă Educaţia Muzicală la Şcoala Gimnazială “Alexandru Vlahuţă” din Gugeşti unde înfiinţează corul de copii “Musically”. Alături de elevii pe care îi coordonează participă la concursuri corale, teoretice şi de muzică uşoară unde obține premii semnificative.

Participă ca jurat în concursuri de specialitate, dar şi ca antrenor vocal şi profesor de teorie şi pian în taberele muzicale organizate de Amira Wadah în cadrul şcolii “Harmony Music” din Bucureşti.

Prof. LUMINIȚA OCHIANU

A început să descopere tainele muzicii în urmă cu mai bine de 40 de an în Slobozia, pe atunci la Școala de Muzică, astăzi Liceul de Arte “Ionel Perlea”, unde a avut parte de profesori deosebiți. Mai târziu, acei oameni minunați, mi-au devenit colegi.

În prezent, își desfășoară activitatea la Liceul de Arte “Margareta Sterian”, Buzău, unde încearcă să insufle elevilor săi dragostea pentru frumos și muzică.