JURAȚI

Secțiunea 1: MUZICĂ INSTRUMENTALĂ
Subsecțiune: Instrumente de suflat
Comisia 5 – Instrumente de suflat: profesioniști / amatori
Prof. LUCIAN AGACHE
(Profesor, artist instrumentist – Trompetă)
 
A finalizat studiile de licență și master în cadrul Univesității de Arte  ,,George Enescu’’, Iași, la clasa de trompeta a domnului Prof. Univ. Dr. Horez Iulian.
 
Este colaborator de 8 ani al Filarmonicii ,,Moldova’’ și al Operei Naționale Iași.
 
În prezent, este profesor de trompetă în cadrul Școlii nr. 9 ,,Vasile Alecsandri’’,  din Vaslui.
 
 
PAUL ANICULĂESEI
(Artist instrumentist – corn)
Născut în Botoșani, a parcurs clasele Liceului de Artă „Ștefan Luchian”, la clasa de corn a prof. I. Stupar.
 
Pregătirea de specialitate i-a fost consolidată la Universitatea Națională de Muzică din București( 2005-2009), sub îndrumarea prof. N. Lipoczi, în cadrul studiilor de Masterat (2009-2011), alături de Prof. M. Neamț, dar și alături de renumiți profesori și instrumentiști, dintre pot fi amintiți: Nigel Downing – Tonhalle-Orchester Zurich, și Magyari Imre – Budapesta.
 
Activitatea sa artistică cuprinde colaborări cu diverse orchestre și teatre din România și din străinătate.
 
Momentan este angajat la Filarmonica de Stat Oradea.
HENRIK PORTIK
(Artist instrumentist – Flaut)
 

Portik Henrik János s-a născut la Cluj Napoca în data de 27 ianuarie 1997 și este flautist la Filarmonica de Stat Târgu Mureș.

A început studiul flautului la vârsta de 11 ani la Școala de Muzică “Augustin Bena” din Cluj Napoca, în clasa prof. Salanță Silvia.

În 2009 și-a început studiile la Colegiul de Muzică “Sigismund Toduță” din Cluj Napoca unde a studiat flautul în clasa prof. Petean Iolanda, apoi în clasa prof. Gocan Vasile.

Pe parcursul acestor ani de școală, a participat la Olimpiadele de Interpretare Instrumentală, la Festivalul Bach și a cântat ca solist cu Filarmonica de Stat Transilvania.

Între anii 2016-2022 a frecventat cursurile Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima”, unde a studiat flautul în clasa prof. univ. Costea Gavril, lect. univ. dr. Cadar-Manoleasa Liliana, asist. univ. dr. Ilovan Raluca, asist. univ. drd. Ștețcu Maria.

Pe parcursul anilor de universitate a colaborat cu Young Famous Orchestra și a fost membru al orchestrelor Camerata Academica și Antonin Ciolan ale Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” și al orchestrei Gloria Dei.

În 2019 a concertat ca solist cu orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Loic Schneider, Seiya Ueno, Sebastian Jacot (în cadrul Concursului Internațional Gherghe Dima la care a participat în 2017); Matei Ioachimescu, Ittzés Gergely, Bálint János, Filip Ignác și Silvia Careddu.