Sponsori

Site realizat cu sprijinul Dezibel Media

 

HILS Development

Sponsor GOLD

Puratos

Sponsor SILVER

Chocolissimo

Sponsor

Dorești să faci o sponsorizare care să conteze, ca persoană juridică (20% din impozitul pe profit) sau ca PFA (5% din impozitul pe venit)?

ADRA România este înscrisă în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Codul Fiscal în art. 25, alin. 4, lit.i prevede anumite facilităţi fiscale pentru persoanele juridice care contribuie financiar prin sponsorizări.

Care este procedura?

PAȘI:

1. solicită draft-ul contractului de sponsorizare și discută avantajele colaborării la adresa de e-mail: office@adra.ro, telefon: 0740.275.050 – Alina Bordas

2. încheierea contractului de sponsorizare, conform legii, între ADRA România şi sponsorul persoana juridică;

3. înregistrarea şi operarea sponsorizării în contabilitatea sponsorului;

4. calcularea impozitului şi scăderea sponsorizării din suma datorată ca impozit, trimestrial, regularizarea făcându-se la sfârşitul anului.

Sponsorizarea este scăzută direct din impozitul datorat. Poți astfel decide ce vrei să se facă cu o parte din banii datoraţi statului. Sunt bani publici, deci nu te costă! Însă contribui, prin noi, la schimbarea vieții pentru copiii și mamele din Casa ADRA.

 

AVANTAJE:

o Beneficiaţi de deduceri fiscale conform prevederilor legii.

o Procedura este transparentă. Firma deţine controlul fondurilor.

o Imaginea firmei beneficiază de promovare pozitivă în rândul comunităţii în care ADRA Romania îşi desfăşoară activitatea.

o Dacă societatea comercială nu a avut profit, aceasta poate sa apeleze la creditul fiscal. Aceasta îi permite să realizeze sponsorizari chiar dacă nu obține profit în anul respectiv, suma fiind acoperită de un credit fiscal disponibil pe o perioadă de șapte ani. Pe măsură ce situația companiei se îmbunătățește, firma își poate deduce din impozitul pe profit viitor sponsorizările realizate în anii precedenți și acumulate în creditul fiscal.