Târguri caritabile

Dintotdeauna oamenii s-au întâlnit la târg pentru negoț, pentru a găsi de la lucruri mici, la lucruri pline de însemnătate. Ori s-au întâlnit pentru a mai povesti din cele întâmplate.

De data aceasta, ne-am întâlnit cu mic, cu mare, copii, părinți, profesori, autorități locale să împărțim bucăți de bine. Copilașii au fost protagoniștii, iar părinții și autoritățile publicul de seamă.

Pe lângă posibilitatea de a participa la Festivalul Internațional Caritabil de Muzică și Arte (ONLINE), a existat și bucuria târgurilor caritabile. Lipici, cartoane, zumzet de idei creative, boabe de toate felurile, cele mai neașteptate produse și-au găsit locul pe băncile micilor creatori de produse handmade. Ne-ați luat alături de voi la fiecare pas și ne-ați dat din bucuria voastră, din energia și din dorința de a contribui și voi, de mici, la construirea unei societăți puțin mai sigure pentru noi toți. 🫶 

Și acum!!!! Să strigăm catalogul celor 3 școli grozave care ne-au primit atât de frumos mesajul și au organizat târguri caritabile:

  1. Brăila – Școala Gimnazială Doctor Luca – aici (pagina de Facebook) și aici (site-ul școlii) puteți citi despre proiectele creative, dar și dăruirea cadrelor didactice. 
  2. Ialomița – Școala Gimnazială, nr. 1 Dor Mărunt – aici (pagina de FB) și aici (site-ul oficial) despre școala în care înveți de drag și zi de zi ai parte de experiențe inedite) 
  3. Craiova – Liceul Teologic Adventist – aici puteți citi mai multe despre bucuria celor ce învață în acest loc) 

Să vă povestim cum a fost la aceste târguri? Pfuuuu! Emoțiile au depășit așteptările noastre: freamătul de nerăbdare, burțile strânse ghem, ochii mari și curioși și mâinile… mâinile tremurânde când puneau bănuții în cutia fermecată de bine. Pentru acei copii cu coșmaruri noaptea, care nu aveau ghetuțe iarna, care aveau note mici la școală nu pentru că nu îi ducea capul, ci pentru că urletele și spaima era cea care învăluia casa în momentele de realizare a temelor.

Am fost copleșiți de bunătatea copiilor, părinților și dăruirea cadrelor didactice implicate. Fiecare școală sau grupă de copii implicată și-a găsit modalitatea personalizată de a desfășura târgul.

La BRĂILA – donație de 3240 lei, ca urmare a implicării a:

  • 10 cadre didactice;
  • peste 100 copii;
  • peste 25 părinți.

Doamna Anca Bratu (director) ne-a împărtășit:

”Toată lumea a fost încântată să se implice. Ne-am întâlnit într-o zi cu toții și am pregătit obiectele pentru târg. Cea mai mare bucurie a fost sa-i vedem pe copii implicați și entuziasmați.”

La sfârșitul târgului, o doamnă a venit la noi și ne-a oferit câteva păpuși pentru fetițele de la Casa ADRA. Am fost recunoscători pentru acest dar întrucât majoritatea copilașilor ce ne trec pragul nu au parte de jucării personale, iar în adăpost avem o cameră de joacă, în încercarea noastră de a le oferi un spațiu în care să se simtă în lumea lor și în care să putem începe procesul de recuperare. 

La DOR MĂRUNT – donație de 8000 lei, ca urmare a implicării a:

  • 30 profesori;
  • 100 preșcolari;
  • 300 elevi;
  • 120 părinți. 

Doamna directoare Mariana Stan ne-a împărtășit:

”O atmosfera din care ușor se desprinde spiritul altruist, de echipă, chipuri vesele de copii, părinți implicați, comunitate locală alături de echipa profesorală. Cea mai mare bucurie a fost să vedem satisfacția lucrului bine-făcut în ochii copiilor, dar și suma strânsă, destul de consistentă.”

Deși nu este o instituție de învățământ de la oraș, Școala Gimnazială, nr. 1, Dor Mărunt nu se dezice de implicarea ei în social, toți actorii implicându-se cu inima larg deschisă: de la director, cadre didactice, elevi, părinți, dar și din comunitatea locală. Apreciem mobilizarea extraordinară de care au dat dovadă și în acest an. 

La CRAIOVA – donație de 2000 lei, ca urmare a implicării a:

  • 17 profesori coordonatori;
  • 400 elevi
  • 100 părinți și alte rude.

Atmosfera de la târg a fost extraordinară. Deși pentru prima dată alături de noi, târgul de la Liceul teologic adventist Craiova a fost un timp de muncă în echipă, planificare și rezultate deosebite.

Doamna Raluca Zorzon, coordonatoare activităților pentru târg:

”Deși la prima implicare alături de ADRA în acest proiect, elevii și cadrele didactice au răspuns cu bucurie provocării de a susține un astfel de târg. Le plac tipul acesta de activități, în care pot lucra și împreună, dar pot susține și o cauză socială.”

Școala Doctor Luca, Brăila

Școala Gimnazială nr. 1, Dor Mărunt

Liceul Teologic, Adventist Craiova