JURAȚI
Secțiunea 1: MUZICĂ INSTRUMENTALĂ
Subsecțiune: Ansambluri instrumentale
Comisia de jurizare este în formare.
Comisia 6 – Ansambluri instrumentale: profesioniști / amatori
Prof. CRISTINA CĂTĂLINA TUDORIE
Este profesor de pian Gradul I, la Școala Gimnazială de Artă ”Victor Karpis”, din Giurgiu.
A absolvit Masterul în Educație cu accent în Administrația Educativă, la Universitatea Montemorelos, Mexic.
A participat la numeroase concursuri și olimpiade naționale și internaționale în calitate de profesor și evaluator, la conferințe multidisciplinare și numeroase proiecte educative, de sănătate și familie, în calitate de coordonator și organizator. Are publicații în reviste naționale și internaționale. Este dirijoarea corului ”Soli Deo Gloria” și a corului și orchestrei de copii ”Floare de colț” din Giurgiu și președinta Asociației ”Atelierul de Excelență”.
Prof. EMANUEL MUGUREL IACOB
Absolvent al Universității Naționale de Arte ”George Enescu”, din Iași, specializările: Interpretare instrumentală – Vioară (2003) și Dirijat orchestră (2019), profesorul Iacob Emanuel Mugurel îți desfășoară activitatea didactică în cadrul Colegiului Național de Artă ”Octav Băncilă”, din Iași și a Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima”, Cluj-Napoca, extensia Piatra Neamț.
Pasionat de muzica de cameră, în decursul anilor, a înființat diferite formații instrumentale, de la duo și cvartet la orchestră, cu care a concertat în țară și străinătate.
Plăcerea de a interpreta îl motivează să îi învețe pe elevi și studenți, pe amatori și profesioniști, să descopere beneficiul studiului muzicii ca limbaj de comunicare.
Prof. PETRU DIACONU
Este absolvent al Universității de Arte „George Enescu” cu dublă specializare: Pedagogie Muzicală (1997) și Compoziție (1999). De asemenea, a finalizat studiile teologice la Facultate de Teologie Baptistă cu specializarea Teologice Adventistă Pastorală (2003). În 2013, s-a perfecționat în domeniul educației la Universitatea Montemorelos (Mexic) absolvind masterul în Arta Predării (2013).
În prezent, este profesor de armonie și forme muzicale (grad 1) la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Profesorul Petru Diaconu este un compozitor activ, multiplu premiat cu o activitate impresionantă în zona editorială, publicând numeroase manuale, colecții muzicale etc. A înființat diferite ansambluri instrumentale și este recunoscut național pentru însemnata activitate în rândul formațiilor de blockflöte.
Dr. VLAD RĂZVAN BACIU
Vlad Răzvan Baciu este un compozitor prolific, al cărui portofoliu include peste 100 de lucrări simfonice, opere, lucrări camerale și corale. Baciu a obținut burse de studii în România, Bulgaria, Grecia, Estonia, Germania, Olanda și America. A participat la concursuri europene de prestigiu la care a obținut premii și distincții. În 2020, a fost invitat ca Artist în Rezidență la Hanse-Wissenschaftskolleg (Institut de Studii Avansate) în Delmenhorst, Germania, unde a compus Opera „Candle of the Soul”. În 2021, a obținut Bursa Fulbright la Universitatea Indiana, Jacobs School of Music, unde a condus un studiu de cercetare cu tema „Muzica Contemporană Americană”. În aceeași perioadă, a compus lucrări camerale și simfonice.
Compozițiile lui Baciu au fost recunoscute în România și străinătate. Compoziția sa „Strigătul Kogaiononului”, un bocet simfonic pentru big band și orchestră simfonică, scrisă în memoria Regelui Mihai I al României, a câștigat premiul I la Concursul „Carl von Ossietzky” din Germania (2018).Lucrarea sa „Carmin” pentru orchestră simfonică a fost inclusă în Arhivele Naţionale Radio. De asemenea, a fost invitat să compună „Imnul Academiei de Studii Economice din București”.
Vlad Baciu este și un dirijor agil, care a colaborat cu Orchestra Simfonică Națională a Companiei Teleradio-Moldova – Chișinău, Orchestra și Big Band-ul Universității „Carl von Ossietzky” din Germania, Orchestra Universității Naționale de Muzică din București, Ansamblul SonoMania, Corul HEART-CORE, Corul de băieți HEART-CORE, precum și Orchestra OXIGEN, fondată de însuși Baciu. În timpul Jocurilor Olimpice din Grecia (2004), a pregătit și dirijat Corul de Cameră AMADEUS într-un spectacol difuzat de BBC. Lucrările sale sunt interpretate de tineri virtuozi și ansambluri de renume, precum: Orchestra Filarmonicii din Bacău, Corul Filarmonicii din Craiova, Corul Astra, Ansamblul Profil, Ansamblul SonoMania și Ansamblul Fractales, printre altele.
Baciu a obținut titlul de Doctor în Muzică, specializarea Compoziție Clasică Contemporană, la Universitatea Națională de Muzică din București (2016). De asemenea, a absolvit un master în Dirijat Orchestră (2015) și unul în Compoziție Clasică Contemporană (2013). În 2010, Baciu a devenit președintele Asociației Culturale HEART-CORE, care desfășoară diverse proiecte culturale, cu un accent deosebit pe promovarea muzicii contemporane.
Pentru muzică și alte informații, vă invităm să vizitați site-ul compozitorului: www.vladrazvanbaciu.com