JURAȚI

Secțiunea 2 – MUZICĂ VOCALĂ
Subsecțiune: SOLO
Comisia 7 – Solo: profesioniști / amator

Lect. Univ. Dr. OTILIA MARTA (BACIU) BURDULOI

Dublă licențiată a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, specializările Dirijat Cor Academic (clasa Prof. univ. dr. Nicolae Gîscă) şi Pian (2002, clasa Prof. univ. Ioan Welt) și Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia Canto clasic (clasa Conf. univ. dr. Adriana Severin – 2004)

În anul 2003 a finalizat studiile de master, specializarea Dirijat Cor Academic, iar în 2008 a obțiunt titlul de Doctor în muzică, la Universitatea de Arte „George Enescu”, Iaşi (Teza de doctorat: Stiluri ale muzicii corale americane, sec. XX. Spritual şi Gospel)

A activat ca și colaborator al Universității de Arte ”George Enescu” Iași, predând disciplinele Dirijat Cor și Canto coral, iar în prezent este titular, lect. univ. dr., disciplina Canto clasic, în cadrul aceleași universități și profesor corepetitor (din anul 2007), la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă”, Iași. 

 

A susținut și a organizat recitaluri în țară și în străinătate, a participat la concursuri atât în calitate de solist vocal, solist instrumentist, membru în comisie, corepetitor și membru în diverse formații corale, obținând premii, dintre care amintim: 1985 – premiul I, pian, Festivalul național „Cântarea României”; 1988 – premiul III, pian, concursul de piese preclasice, Bacău;  1997 – premiul II, pian, concurs naţional, Ploieşti; 1998 –  premiul I, grupul vocal „PRO MUSICA”, concursul internaţional de muzică religioasă, Chişinău; 2003 –  premiul „Steliana Calos”, pentru interpretare vocală, la Festivalul şi Concursul Naţional de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea”, Slobozia, România; 2003 –  premiul special pentru cea mai bună interpretare a piesei româneşti compuse de Livia Teodorescu Ciocănea, la Festivalul şi Concursul Naţional de Interpretare a  Liedului „Ionel Perlea”, Slobozia, etc. De asemenea, a obținut numeroase premii cu studenții și elevii, participând la concursuri naționale și internaționale. 

Între anii 1999-2004 a activat în calitate de corist, pianist şi solist vocal al formației corale „Cantores Amicitiae” a Universităţii de Arte „George Enescu”, Iași, alături de care a înregistrat mai multe albume, participând la numeroase concerte și concursuri atât naționale cât și internaționale.

A înregistrat 4 albume în calitate de dirijor și membru fondator al grupului vocal Bel Canto, Iaşi, din 2011 până în prezent, organizând concerte atât în țară cât și în Italia, Belgia, etc.

De asemenea, în anul 2020, a înregistrat un album integral de piese din repertoriul românesc, în calitate de solist interpret. La pian: Prof. Univ. Dr. Tatiana Pocinoc

Dr. MARIA VIRGINIA ONIȚA

Cu istoric muzical (studiază pianul timp de 8 ani, apoi canto clasic, membră a corului de copii al liceului de Muzică ”Ion Vidu”, Timișoara, colaborări solistice cu Filarmonica „Banatul” Timişoara şi cu Opera Română de Stat din Timişoara), doamna Maria Onița își încheie studiile universitare, în 2003, la Facultatea de Muzică din Timișoara, atât la secţia pedagogie muzicală, cât şi la secţia interpretare muzicală – canto (clasa prof. Michaela Grama-Ştefan).

În anul 2009 finalizează masteratul în Interpretarea și teoria artei muzicale contemporane din cadrul Facultăţii de Muzică din Timișoara, iar În anul 2015 primește titlul de doctor cu teza „De la mitul elin la istoria imperială romană. Claudio Monteverdi. Nașterea operei”. Între anii 2011-2013 este profesor colaborator al Colegiului Național de Artă „Ion Vidu“ din Timișoara.

Din anul 2002 şi până în prezent este artist liric al corului „Ion Românu“ al Filarmonicii „Banatul” Timişoara aducându-și aportul și ca solistă. De asemenea, este membră şi solistă a Corului „Ion Vidu” al Casei de cultură din Lugoj participând la 

numeroase turnee şi festivaluri în ţară şi peste hotare, solistă și membră a corului Domului Romano-Catolic din Timişoara şi a corului „Laudes Christi”. Din anul 2019 este membră a ansamblului vocal „Voces Timisienses” al Filarmonicii „Banatul” Timişoara.

Activitatea muzicală este completată de lucrări de specialitate pe care le semnează în calitate de autor.

Prof. VILI DULĂ

A absolvit Facultatea Națională de Muzică, din București.

Timp de zece ani (2005-2015), a activat la Ateneul Român ca și artist liric,  iar ulterior, a făcut parte și din Corul Madrigal.

A susținut concerte în Italia, Germania, Franța, Spania, Elveția, Marea Britanie, Austria, Liechtenstein, alături de corul Filarmonicii și corul Academiei de Muzică, din București, atât în calitate de artist liric, cât și ca solist.

În afară de turneele naționale și internaționale atât în țările amintite mai sus, a mai concertat și în Macedonia, Bulgaria.

 

În 2018, a colaborat într-un proiect muzical, alături de o echipă ADRA România, în Rwanda: aici puteți audia una dintre piesele înregistrate alături de The Patmos Choir: ”The Way to Forgiveness”

A dezvoltat proiecte muzicale creștine, precum: Adoramus Quartetul, Christall Quartet, iar în prezent, activează în Art Quartet, însă are și proiecte independente, ca și solist