JURAȚI

Secțiunea 2 – MUZICĂ VOCALĂ
Subsecțiunea: Ansambluri
Comisia 8 – Ansambluri corale: profesioniști / amatori
Prof. SIMIDA GHERGHE 

Profesor Simida Gherghe activează în prezent la Liceul de arte ”Victor Brauner”, Piatra Neamț, la catedra de pian, având dublă specializare.
 
Dirijor și fondator al corurilor de copii ”Cantassimo” –Bacău, ”Celest Harmony” – Galați, a susținut concerte și caritabile în colaborare cu ADRA România Este activă în proiectul ADRA ”Vreau la școală”. Alte concerte umanitare au fost susținute și în colaborare cu Corul de cameră ”Royal Singers” și Orchestra ”Pro Nobile”.
 
A înregistrat CD-uri la diverse televiziuni cu soliști (în calitate de corepetitor), dar și alături de coruri (în calitate de dirijor). Aici puteți audia o piesă a corurilor reunite Cantassimo și Celest Harmony.
Prof. LUCREȚIA STROICI

Predă la Liceul de Arte „Victor Brauner”, din Piatra Neamț.

A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca și studiile de masterat în cadrul Universității „Transilvania”- Facultatea de Muzică, Brașov. 

A fondat și coordonat coruri, orchestre, grupuri orchestrale, grupuri vocale.

De asemenea, a fost în calitate de organizator și membru în diverse concursuri locale, naționale și internaționale, coordonate de MEC.

În activitatea sa profesionale, este și autor de lucrări de specialitate.

O piesă superbă (”Noapte de vis”), dirijată de doamna Prof. Lucreția Stroici puteți audia aici

 

Prof. Dr. LUCIAN ONIȚA 

Și-a început formarea muzicală în orașul Arad, continuând apoi studiul muzicii la Liceul de Muzică (1993) apoi la Facultatea de Muzică (2001) din Timișoara (România). Este licențiat în interpretare vocală, iar în 2005 își ia masterul în dirijat coral. În anul 2015 a primit titlul de doctor cu tema de cercetare Operele lui Mozart cu subiect roman.

În prezent este șef de partidă bas la corul Filarmonicii „Banatul” Timișoara, având numeroase colaborări solistice cu Opere, Filarmonici și săli de concerte din țară (Timișoara, Arad, Târgu Mureș, Pitești) și străinătate (USA, Țara Galilor, Norvegia, Olanda, Belgia, Elveția, Franța, Italia, Germania, Austria, Grecia, Republica Moldova).

Începând cu anul 2019, este fondator și dirijor al ansamblului vocal „Voces Timisienses” al Filarmonicii „Banatul” Timișoara. Și-a completat experiența în domeniul muzical cu o activitate didactică  pe care a desfășurat-o timp de 4 ani ca asistent universitar asociat în cadrul Facultății de Muzică din Timișoara, fiind dirijor al ansamblului coral al secției canto, ansamblu cu care a avut o bogată activitate artistică. Din anul 2010 până în prezent este profesor de asociat la CNA „Ion Vidu” Timișoara, la catedrele de canto și ansamblu orchestral.

În perioada 2012-2014 a fost maestru de cor al renumitului Festival de operă de la St. Margarethen, cu operele Carmen de G. Bizet (32 de spectacole), Boema de G.Puccini (27 spectacole) și Aida de G.Verdi (24 spectacole), în fața a 4000 de spectatori la fiecare reprezentație.

A susținut recitaluri în Statele Unite ale Americii (între anii 1997-2002) în orașe precum Los Angeles, Portland, Chicago, Atlanta. A avut onoarea unor colaborări susținute cu Filarmonicile din Oradea, Arad, Târgu Mureș, Pitești, Chișinău și Timișoara și cu Opera Națională Timișoara. Este dirijorul Corului „Ion Vidu” al Casei de Cultură din Lugoj din anul 2012, cel mai vechi cor cu activitate continuă din Romania, cor cu care a realizat mai multe turnee artistice naționale și internaționale, obținând mai multe premii.

În anul 2016 primește din partea primarului Timișoarei, Nicolae Robu, diploma de excelență pentru activitatea depusă în domeniul cultural, iar în anul 2018 i se acordă Trofeul Remus Tașcău pentru activitatea dirijorală, premiu oferit de Casa de Cultură a Municipiului Lugoj în cadrul Festivalului Internațional Coral „Ion Vidu ediția XXIII-a.

A colaborat cu o serie de dirijori români și străini: Nicolae Moldoveanu, Gheorghe Costin, Josef Horvath, Christian Florea, Peter Oschanitzky, Alfred Eschwé, Wolfgang Groehs, Szennai Kálmán, Mikhail Tatarnikov, Andrew Litton, Eun Sun Kim, Gregor Bühl, Fabio Biondi, Edward Gardner și Stephen Higgins cât si cu regizori de marcă ai scenei lirice mondiale : Marina Emandi, Damiano Michieletto, Christopher Luscombe, John Ramster, Nicola Raab, Peter Mumford și Mark Lamos.