JURAȚI

Secțiunea 6: ARTE VIZUALE
Subsecțiunile: pictură, desen, grafică
Comisia 12

RUTH ADALGIZA IACOB

Ruth-Adalgiza Iacob este arhitect și a obținut titlul de doctor în arhitectură, Summa cum laude, în anul 2019, cu o cercetare pe tema arhitecturii de cult neoprotestante din Romania. Pe aceeași temă a publicat în anul 2021 volumul Pus deoparte: Spațiul de cult neoprotestant. Din 2015, Ruth lucrează ca asistent universitar asociat în cadrul atelierelor de proiectare ale Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. 
 
În urma câștigării locurilor I și II în cadrul a două concursuri internaționale de arhitectură din 2022 și a burselor de studiu YACademy, Bologna: Architecture for Landscape și Architecture for Heritage, a avut privilegiul să colaboreze îndeaproape cu arhitecți laureați ai premiului Prizker și cu birouri importante de arhitectură: Kazuyo Sejima (SANAA), David Chipperfield Architects sau Valerie Mulvin (McCullough Mulvin Architects).
 
Ruth îmbină cu plăcere arhitectura cu pictura, ca două părți ale unei sfere mai ample a artelor frumoase. A absolvit Școala Populară de Arte din Râmnicu-Vâlcea, secția pictură, în anul 2005, iar pasiunea pentru pictură a rămas o constantă importantă în viața ei.

TELETIN MARIAN

Nu se consideră pictor, deși are peste 2000 tablouri în colecții particulare.

Pictura îl interesează doar în scopuri terapeutice, motiv pentru care petrece cel puțin 1 oră zilnic în acest act al creației.

Atelierul său de pictură este în Murfatlar și are 2 clase de pictură (cu aduți și copii).

În curând va avea o expoziție la Arcub, în București. 

”Am 70 de ani, deci nu mai contează CV-ul. Pe cine să mai intereseze? Planuri de viitor? Zero. Oricum viitorul pentru mine a devenit o cantitate neglijabilă. Deci am toate șansele să fiu fericit.”