Casa ADRA

 Centrul de primire în regim de urgență a victimelor violenței în familie – ADRA România

Casa ADRA a pornit de la o nevoie identificată într-un alt proiect ADRA România: de la povestea unei beneficiare ce trăia o relație de abuz. Mergând pe firul acestei istorii, am înțeles curând că este o nevoie acută pe partea de servicii sociale pentru această categorie vulnerabilă.

Astfel, în aprilie 2009, ușile acestui centru au fost deschise pentru prima beneficiară. Încă de la început, centrul ADRA a fost acreditat de Ministerul Muncii, iar parteneriatele încheiate au fost de lungă durată: Primăria Municipiului București, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, Poliția Capitalei, direcții de asistență socială de sector, secții de poliție locale și județene, organizații nonguvernamentale din domeniu, precum: Asociația ANAIS, Asociația Solwodi sau din domenii conexe.

De la început și până în prezent, toate mămicile și copiii ce ne-au trecut pragul au primit servicii specializate GRATUITE:

– găzduire pe perioadă definită;

– tichete sociale pentru achiziționarea hranei;

– produse de igienă personală și curățenie;

– asistență socială;

– consiliere psihologică;

– asistență medicală de urgență, prin parteneriatul cu o unitate spitalicească;

– îndrumare către jurist;

– decontare analize medicale, rechizite, formare profesională (în funcție de finanțările existente).

În perioada 2009 – 2021, au fost sprijiniți 3552 beneficiari: 

1015 persoane găzduite 

2537 persoane consiliate (fără găzduire)

Obiective

Ce ne dorim prin acest centru?

1. Să reintegrăm din punct de vedere social supraviețuitoarele violenței în familie (prin serviciile oferite în centru);

2. Să familiarizăm copii/tinerii cu principiile de interacțiune pozitivă din familie și din mediul școlar (prin activitățile de prevenție desfășurate în medii școlare sau universitare);

3. Să creștem gradul de informare a populației cu privire la fenomenul violenței în familie (prin campaniile de informare și conștientizare)